Marjan Kuiper - sopraan
Marjan Kuiper geeft les

Marjan Kuiper krijgt steeds meer bekendheid als zangpedagoge/vocal coach. Haar lespraktijk bestaat uit jonge, professionele zangers en nog een aantal zeer vergevorderde amateurs die verbonden zijn aan vocale ensembles als Musa, olv Peter Dijkstra, het ASKO kamerkoor, het Nederlands Bach Ensemble olv Krijn Koetsveld, de Laurens Kantorij olv van Wiecher Mandemaker, Bachkoor Holland e.a.

Het grootste deel van haar studenten bestaat echter uit afgestudeerde zangers aan zowel de Schumannacademie als de Nederlandse Conservatoria. Velen van hen zijn al werkzaam in de professionele koren en ensembles zoals het koor van de Reisopera, The Gents, Collegium Vocale Gent, Het koor van Opera Zuid en de Amsterdam Baroque Choir olv Ton Koopman. Ook zijn zij werkzaam als solist in opera/theater producties en als oratorium- en/of liedzanger

Marjan heeft ook veel affiniteit en ervaring met het lesgeven aan jonge talentvolle kinderen tot 18 jaar. Ze bereidt ze voor op het toelatingsexamen Conservatorium, meestal met succes. Sommigen van hen zijn inmiddels al afgestudeerd.

les

Ze stimuleert haar studenten deel te nemen aan masterclasses en workshops. Haar leerlingen namen hieraan deel bij o.a. Jard van Nes, Evelyn Tubb, Michael Chance, Noelle Barker, Christianne Stotijn, Nicholas Clapton, Anthony Rooley, Peter Kooij, Margreet Honig, Olaf Bär en Paul Farrington.

Sinds 5 jaar geeft Marjan samen met haar vaste pianist en klavecinist Andrew Clark ongeveer eens per maand een masterclass/groepsles voor haar eigen studenten. Dit is toegankelijk voor publiek. Voor meer info klik hier.

Vanaf volgend seizoen willen zij ook graag gaan werken met zangstudenten van buitenaf of eens een gastdocent uitnodigen. We houden u hiervan op de hoogte via deze website.

Zeker een keer per jaar organiseren zij voor hun leerlingen een avondvullend concert. Deze concerten zijn belangrijk om eens als groep bij elkaar te zijn ondanks drukbezette concertagenda's.

Als er specifieke problemen zijn die meer vanuit de spreekstem komen werkt zij samen met logopedist Rob Stallinga.

Visie: klik hier